Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Vakantie Engeland

Vakantie Engeland: met de boot naar Engeland

Ontspannen tijdens een vakantie in Engeland
Ben je toe aan rust en ontspanning? Dan zit je met een vakantie in Engeland goed. En als je kiest voor een overtocht van Hoek van Holland naar Harwich, dan ben je al binnen een paar uur in Engeland en kan je vakantie dezelfde dag nog beginnen. Welke rustgevende hoogtepunten mag je zeker niet missen?

Bath
Bath is een van de meest bezochte badplaatsen in Engeland. Na Londen is het zelfs de meest populaire plek voor toeristen. Dit is niet nieuw; al in de tijd van de Romeinen werd Bath druk bezocht, omdat hier warme bronnen te vinden waren. Die bronnen werden gezien als geneeskrachtig. Vandaag de dag zijn hier de restanten nog van te zien, in de vorm van een deel van de tempel en thermen.

Londen
Wie Engeland bezoekt, moet natuurlijk ook een bezoekje brengen aan Londen. Hier kun je naar Westminster Abbey, St. Paul’s Cathedral, de Tower, Big Ben, Palace of Westminster en Buckingham Palace. Als je tijdens een zonnige periode in Londen bent, neem dan ook de tijd om lekker te ontspannen in een park. Dat doen de echte Londenaren ook graag.

Cornwall
Als je dol bent op verhalen over de ridders van de ronde tafel en de Arthurlegende, dan mag een bezoek aan Cornwall zeker ook niet in je reisplanning ontbreken. In Cornwall vind je namelijk de kasteelruïne waarin Arthur naar verluid zou zijn geboren, Tintagel. Een ander pluspunt van Cornwall is de temperatuur; het is er veel warmer dan in veel andere delen van Engeland.