Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Rijden in Engeland

Rijden in Engeland

Als je een overtocht van Hoek van Holland naar Harwich boekt, dan kun je je eigen auto, camper of minivan meenemen. Als je dat doet, is het belangrijk om vooraf goed op de hoogte te zijn van de verkeersregels en -gebruiken. Die zijn namelijk iets anders als in Nederland. Waarschijnlijk weet je wel dat ze in Engeland aan de linkerkant van de weg rijden. Dit is even wennen, maar bij aankomst in Harwich wordt met borden aangegeven dat je links aan moet houden.

Rustig rijden
Zeker in de landelijke delen van Engeland is het slim om vooral een beetje rustig te rijden. Daar kun je namelijk niet alleen tegenliggers tegenkomen, maar ook fietsers, rijtuigen of zelfs kuddes schapen of koeien. Ook lopen er wel eens wilde dieren. Het is gebruikelijk dat je in die gevallen afremt en de ander op een rustige manier passeert. Inhalen doe je bij voorkeur aan de rechterkant. Als een auto op de middelste baan rijdt, dan kun je ook inhalen aan de linkerkant, maar dat wordt door de Engelsen niet erg op prijs gesteld.

Services
Ben je al een paar uur onderweg en zou je best even je benen willen strekken? Let dan op een bordje met ‘Services’ erop. Dat betekent namelijk dat je een rustplaats nadert waar je kunt tanken, parkeren en toiletteren. Let op: deze gebieden liggen vaak nogal ver uit elkaar. Zorg er daarom voor dat je je tank niet te ver leeg laat lopen. Dan is de kans namelijk groot dat je zonder brandstof langs de weg komt te staan.

Let goed op
Verder lijkt het rijden in Engeland best wel op het rijden in Nederland. De verkeersborden ogen iets anders, maar zijn in de kern hetzelfde en ook in Engeland heb je bijvoorbeeld rotondes en stoplichten. Zorg er gewoon voor dat je goed oplet en vooraf aangeeft wat je wilt doen, dan komt het wel goed.