Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Bezienswaardigheden Londen

Bezienswaardigheden Londen

Londen is een echte wereldstad. Er is veel te beleven, maar ook heel veel te zien. Wij hebben de drie belangrijkste bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet. Als je echt het maximale uit je trip naar Engeland wilt halen, dan mag je eigenlijk niet vertrekken voor je deze ‘landmarks’ in het echt gezien hebt.

The Tower of London

Een van de meest beroemde gebouwen van Londen – of eigenlijk: van heel Engeland – is de Tower of London. Dit is een van de weinige gebouwen die de Grote Brand heeft overleefd en dus ook een van de weinige écht oude gebouwen in Engeland. Het gebouw is vooral bekend als gevangenis en als opbergplaats van de kroonjuwelen. De Tower is niet alleen een toren, maar echt een complex. Het ligt direct aan de rivier de Theems en is grotendeels voor het publiek toegankelijk.

Palace of Westminster

Ook aan de Theems vind je het Palace of Westminster. Dit is het gebouw waarin het Britse parlement samenkomt. Het gebouw is in verschillende periodes gebouwd, maar het oudste deel dateert al uit 1097. Het meest opvallende onderdeel van het Palace of Westminster is de Big Ben, de enorme klok in de opvallende klokkentoren.

Saint Margaret’s Church

De Tower en het Palace of Westminster zijn vrij bekend. Minder bekend, maar niet minder indrukwekkend is Saint Margaret’s Church. Deze kerk staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is waarschijnlijk al aan het einde van de elfde eeuw gesticht. Door de jaren heen is het gebouw steeds wat aangepast. Opvallend is de blauwe zonnewijzer die aan alle kanten van de kerk is aangebracht. Ook bijzonder is het gebrandschilderd glas uit 1509, dat destijds is aangebracht ter ere van de verloving van Arthur Tudor en Catharina van Aragon. Arthur stierf op jonge leeftijd en zo werd Catharina één van de vrouwen van de befaamde Hendrik VIII.

voor meer bezienswaardigheden verwijzen we naar deze site: Londen Engeland bezienswaardigheden